Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ!


Η Ιταλία προηγήθηκε με τον Chiesa αλλά οι Ισπανοί ισοφάρισαν 10΄μόλις πριν τη λήξη…

Ο Donnarumma απέκρουσε το πέναλτυ του Μοράτα και στη συνέχεια ο Jorginho σκόραρε στο τελευταίο πέναλτι στέλνοντας τους tifosi των Azzurri στον 7ο ουρανό!


Είμαστε στον τελικό! Η Εθνική ομάδα της Ιταλίας ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ισπανίας στα πέναλτι μετά από 120 λεπτά που μας έκαναν όλους καρδιακούς και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στο Euro. Ζούμε ένα παραμύθι και το ζούμε στο έπακρο!

Το τέλος του παραμυθιού αυτού – το οποίο μας το είχε υποσχεθεί ο Roberto Mancini, στην τελευταία του συνέντευξη μαζί με τον αρχηγό Chiellini πριν το εναρκτήριο ματς του Euro – θα έχει τον επίλογό του την Κυριακή στο Wembley ενάντια στον νικητή του άλλου ημιτελικού μεταξύ Αγγλίας και Δανίας. Για τέταρτη φορά στα εξήντα ένα χρόνια του θεσμού, η Ιταλία φτάνει στον τελικό και το κάνει πανάξια!



Σε έναν δραματικό ημιτελικό κόντρα στους Ισπανούς, αφού «ξεκλειδώσαμε» τον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο με ένα φανταστικό γκολ από τον Federico Chiesa και έχοντας φτάσει μόλις δέκα λεπτά από το τέλος, ο Μοράτα ισοφάρισε. Όπως και με την Αυστρία, οι Azzurri επιβεβαίωσαν ότι έχουν αποφασιστικότητα και καρδιά και «κράτησαν» τις επιθέσεις των Ισπανών στην παράταση, πριν φτάσουμε στην ψυχοβγαλτική διαδικασία των πέναλτι. Αν και, για να λέμε την αλήθεια, έπρεπε να έχουμε «καθαρίσει» το ματς πριν τα 90’, παρά την άκαρπη κυριαρχία των Ισπανών στην κατοχή της μπάλας. Το δοκάρι του Emerson στο 45’ και οι δύο φοβερές ευκαιρίες του Berardi στο 2ο ημίχρονο θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει το ματς πριν το 90λεπτο.

Μετά από το «άγονο» 30λεπτο της παράτασης, στο οποίο η Ιταλία στάθηκε πολύ σωστά αμυντικά (και απείλησε στο 2ο μέρος σε έναν βαθμό), η αναμέτρηση έφτασε να κρίνεται στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι (ξεκίνησε η Ιταλία):

Locatelli          απέκρουσε ο Ουνάι Σιμόν    0-0

Όλμο               άουτ                                          0-0

Belotti             γκολ                                           1-0

Μορένο           γκολ                                          1-1

Bonucci           γκολ                                          2-1

Τιάγκο             γκολ                                          2-2

Bernardeschi  γκολ                                          3-2

Μοράτα          απέκρουσε ο Donnarumma 3-2

Jorginho          γκολ                                          4-2

και όλοι οι Ιταλοί στα αστέρια!



Το 2008, στο Euro της Αυστρίας και της Ελβετίας, ξεκίνησε η 4ετής κυριαρχίας της Ισπανίας, με την επικράτηση επί της Ιταλίας στα πέναλτι, στους προημιτελικούς. Αυτή τη φορά η Ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται αλλά από την άλλη πλευρά! 

Επιστρέψαμε!

Η Squadra Azzurra, έχοντας περάσει δύσκολα χρόνια, μακριά από διακρίσεις και τίτλους και έχοντας βιώσει την απόλυτη ταπείνωση του αποκλεισμού από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, ανασυγκροτήθηκε, οργανώθηκε, δούλεψε και επανήλθε στο προσκήνιο και μάλιστα έφτασε στο ψηλότερο σκαλοπάτι: στον τελικό του Euro! Έχοντας παρουσιάσει ένα φρέσκο σύνολο, με την άξια καθοδήγηση του «μαέστρου» Roberto Mancini και με ένα εκπληκτικό ρεκόρ 33 αγώνων χωρίς ήττα!

Το πρώτο βήμα έγινε. Το όνειρο συνεχίζεται! Και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Ιουλίου το βράδυ, στο Wembley!

Είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα.

Είμαστε πιστοί στην “maglia azzurra”, την πιο «βαριά» φανέλα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!

 

FORZA ITALIA!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου