Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

ΠΑΜΕ ΣΑΝ ...ΑΛΛΟΤΕ!

Ακριβώς πριν 39 χρόνια η ένδοξη Squadra Azzurra κατακτούσε το 3ο της Παγκόσμιο Κύπελλο, διαλυοντας την (Δυτική) Γερμανία στον τελικό του Σαντιάγο Μπερναμπέου, ενός εμβληματικού ποδοσφαιρικού γηπέδου.


Σήμερα, σε ένα άλλο επίσης εμβληματικό ποδοσφαιρικό γήπεδο, στο Wembley, οι παίκτες του Roberto Mancini, η μεταμορφωμένη Ιταλία, η ομάδα που έπαιξε το πιο σταθερό και θελκτικό ποδόσφαιρο στο φετινό Euro 2020(+1) είναι αντιμέτωπη με μια ακόμα μεγάλη πρόκληση στην μακρόχρονη και γεμάτη δόξα Ιστορία της: να κατακτήσει το 2ο Ευρωπαϊκό της Πρωτάθλημα κόντρα σε μια - επίσης αναμορφωμένη - Αγγλία.

Όμως υοάρχουν δύο στοιχεία που, όσο και να θέλει κάποιος, δεν μπορεί να τα αγνοήσει:

1. Ο τεχνικός των Azzurri, Roberto Mancini, είναι απείρως πιο έμπειρος και πιο ικανός από τον Σάουθγκέιτ των Άγγλων. και αυτό θα μετρήσει στη "σκακιέρα" του αποψινού τελικού.


2. Η φανέλα των Ιταλών, η περίφημη "maglia azzurra" ζυγίζει ποοοοοολλά κιλά περισσότερο από αυτή των Άγγλων....


Και αυτά τα δύο στοιχεία, όλοι ξέρουν πως  μετράνε ιδιαίτερα σε τέτοιους αγώνες...


Ένα τρίτο στοιχείο που κάνει αυτή την Ιταλία να ξεχωρίζει από τις ομάδες της τελευταίας 10ετίας είναι ότι αποτελεί "οικογένεια". Το κλίμα στο "στρατόπεδο" των Azzurri είναι θαυμάσιο, όλοι είναι φίλοι μεταξύ τους, η ομάδα είναι στην ουσία μια παρεά που ευχαριστιέται να παίζει μπάλα ...και να κερδίζει. Και αυτό είναι ίσως το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας της Ιταλίας. Ένα δεμένο και ομοιογενές σύνολο, μια ΟΜΑΔΑ και όχι ένα άθροισμα "αστέρων".


Πάμε γερά, λοιπόν για τη νίκη απόψε!

Η νέα εποχή κυριαρχίας μας έχει αρχίσει. Ας σγραγιστεί αυτό το νέο ξεκίνημα προς την παγκόσμια καταξίωση με τον Ευρωπαϊκό τίτλο.

FORZA AZZURRI!

TUTTI SIAMO CON VOI!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου