Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΙΤΑΛΙΑ - Γερμανία: Πελατειακή σχέση...

Η ποδοσφαιρική κόντρα Ιταλίας – Γερμανίας, σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων, είναι μια κόντρα με μακρά ιστορία. Η Ιταλία και η Γερμανία είναι οι δύο πιο πετυχημένες Εθνικές ομάδες της Ευρώπης, κατέχοντας συνολικά 8 Παγκόσμιους Τίτλους (4 έκαστη) και έχουν δώσει το παρόν σε 14 συνολικά τελικούς παγκοσμίων Κυπέλλων, περισσότερες φορές απ’ όλες μαζί τις λοιπές Ευρωπαϊκές Εθνικές Ομάδες. Η Ιταλία και η Γερμανία έχουν αναμετρηθεί 5 φορές σε Μουντιάλ, με τις περισσότερους απ’ αυτές τις αναμετρήσεις να έχουν κατοχυρωθεί στη συλλογική συνείδηση στους καλύτερους ποδοσφαιρικούς αγώνες που διεξήχθησαν ποτέ. Χαρακτηριστικός είναι ο αγώνας των δύο ομάδων στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1970 στο Μεξικό, στον οποίον η Ιταλία κέρδισε με 4-3 στην παράταση. Ο αγώνας αυτός έχει χαρακτηριστεί ως ο «Αγώνας του Αιώνα» και μάλιστα στην είσοδο του Σταδίου Αζτέκα, στην Πόλη του Μεξικού, έχει τοποθετηθεί σχετική αναμνηστική πινακίδα!
Αλησμόνητος επίσης έχει μείνει ο τελικός του Μουντιάλ 1982 στη Μαδρίτη, τον οποίον η Ιταλία κέρδισε με 3-1, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο για 3η φορά.
Ο ημιτελικός του Μουντιάλ 2006 της Γερμανίας, βρήκε τους γηπεδούχους Γερμανούς να χάνουν με 2-0 από μια καταπληκτική Ιταλία, η οποία πέρασε στον τελικό του Βερολίνου, όπου κατέκτησε το 4ο της Παγκόσμιο Τίτλο, απέναντι στους Γάλλους.
Ακόμα μια αλησμόνητη νίκη της Squadra Azzurra είναι η νίκη με 2-1 στο προηγούμενο EURO 2012, με δύο εκπληκτικά τέρματα του Mario Balotelli!
Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 33 φορές και η Ιταλία έχει σημειώσει 15 νίκες , έναντι μόλις 8 των Γερμανών, ενώ 10 αγώνες έληξαν ισόπαλοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε επίσημη διοργάνωση, η Γερμανία δεν έχει νικήσει ΠΟΤΕ τους Ιταλούς!!! Και οι 8 νίκες των Γερμανών έχουν σημειωθεί σε φιλικούς αγώνες… Η παράδοση λοιπόν είναι συντριπτικά υπέρ της Squadra Azzurra, ενόψει του αυριανού μεγάλου προημιτελικού του EURO 2016. Ας ευχηθούμε η παράδοση να διατηρηθεί και οι Azzurri να κάνουν ακόμα ένα – το πιο δύσκολο ίσως – βήμα προς τον Ευρωπαϊκό Τίτλο…
FORZA ITALIA!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου