Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΙΤΑΛΙΑ – ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 0-1, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ …ΔΥΣΚΟΛΑ


Σε ένα πολύ ωραίο και δυνατό παιχνίδι, η ομάδα μας ηττήθηκε σήμερα από την έκπληξη του Μουντιάλ, την Κόστα Ρίκα, με γκολ στο τελευταίο λεπτό του 1ου ημιχρόνου.
Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά και η Ιταλία είχε την υπεροχή. Με τις καταπληκτικές κάθετες μπαλιές του Pirlo στον Balotelli, δημιουργήθηκαν … και χάθηκαν … τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Σιγά σιγά η Κόστα Ρίκα άρχισε να μαρκάρει ψηλά και με το δυνατό της παιχνίδι, που ορισμένες φορές γινόταν υπέρμετρα σκληρό έως αντιαθλητικό, κρατούσε την Ιταλία μακριά από την εστία της. Και με τις  γρήγορες αντεπιθέσεις, προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί ρήγματα στην ιταλική άμυνα.
Σε μια τέτοια φάση σκόραρε με κεφαλιά στο τελευταίο λεπτό του 1ου μέρους, σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα.
Στο 2ο ημίχρονο ο Prandelli έβαλε Cassanno και Insignia – και προς το τέλος και τον Cerci δεξιά – κάνοντας την ομάδα φουλ επιθετική, όμως η Κόστα Ρίκα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο του 1ου μέρους: δύναμη (πολλή δύναμη…), μαρκάρισμα ψηλά, δύο και τρεις αμυντικοί πάνω σ’ έναν παίκτη της Ιταλίας και – σπανιότερα – γρήγορες αντεπιθέσεις.
Το 0-1 παρέμενε, παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Ιταλίας και την συντριπτική κατοχή της μπάλας. Η ζέστη του μεσημεριού που εξουθένωσε τους παίκτες, ο εκνευρισμός που ολοένα και μεγάλωνε, καθώς τα λεπτά πέρναγαν και δεν επέτρεπε στους Ιταλούς να έχουν καθαρό μυαλό και να φτιάξουν ευκαιρίες, το ασφυκτικό πρέσινγκ των Κοσταρικανών, η αστοχία του Cassanno και οι λάθος τοποθετήσεις του Cerci που σημειωνόταν συνεχώς σε θέση offside, οδήγησαν στο τέλος στη διατήρηση του 0-1.
Η Κόστα Ρίκα με το σπαθί της είναι στην επόμενη φάση και εμείς θα δώσουμε την ερχόμενη Τρίτη τον αγώνα «ζωής και θανάτου» με την Ουρουγουάη. Με νίκη ή ισοπαλία η Squadra Azzurra προκρίνεται. Με ήττα επιστρέφει στην Ιταλία. Όμως θα προκριθούμε! Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα περάσουμε στην επόμενη φάση και στο τέλος θα σηκώσουμε το τρόπαιο.
Ετσι κι αλλιώς, μας έχει συνηθίσει η Ιταλία στα καρδιοχτύπια. Πάντα, ηθελημένα ή αθέλητα, προχωρά μέσα από την δύσκολη «διαδρομή». Ομως, όπως λένε και οι Αμερικάνοιwhen the going gets tough, the tough gets going.

Πάμε γερά ομαδάρα! FORZA AZZURRI!


Επόμενος (και τελευταίος αγώνας του group stage) με την Ουρουγουάη, την Τρίτη 24/6, στα 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου