Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Balotelli: «Με ενδιαφέρει να κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν με ενδιαφέρει να είμαι star»



Συγκεντρωμένος, πιο ώριμος από ποτέ, γνωρίζει ότι το Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι μια καθοριστική στιγμή στην καριέρα του, ίσως η πιο σημαντική. Μετά το γκολ που σημείωσε εναντίον της Αγγλίας, στον εναρκτήριο αγώνα, ονειρεύεται πολλούς τίτλους και διακρίσεις, όμως όχι προσωπικά για τον ίδιο, αλλά για την ομάδα: Ελπίζω να είναι το Μουντιάλ της Ιταλίας περισσότερο από το Μουντιάλ του Mario. Θέλω – διαβεβαίωσε στη συνέντευξη Τύπου – να κερδίσω το Μουντιάλ, δεν με ενδιαφέρει να είμαι star.

Για τη Χρυσή Μπάλα, η οποία περιμένει τον νέο της κάτοχο, είπε ότι αποτελεί ένα όνειρο, αλλά είναι πιο όμορφο να το ζήσεις με τη γαλάζια φανέλα. «Ελπίζω να σημειώσω πολλά γκολ, όμως το σημαντικό είναι η ομάδα να προχωρήσει όσο πιο μακριά γίνεται στο τουρνουά. Αυτή είναι η πιο σημαντική διοργάνωση που υπάρχει για έναν ποδοσφαιριστή. Ένα παγκόσμιο Κύπελο είναι πιο σημαντικό από τη Χρυσή Μπάλα και το Champions League».

Για τον (σημερινό) αγώνα με την Κόστα Ρίκα υπογράμμισε: «Εχουμε μελετήσει την Κόστα Ρίκα. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα την οποία πρέπει να σεβαστούμε. Δεν μας εξέπληξε η επιτυχία της επί της Ουρουγουάης, πρέπει να δώσουμε το 200%, όπως σε όλα τα παιχνίδια.»

Τέλος δήλωσε απόλυτα συγκεντρωμένος στη διοργάνωση και στις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ιταλίας: «Είναι επιτακτική ανάγκη να βρίσκεσαι στο σήμερα, το αύριο μπορεί να περιμένει. Είμαι συγκεντρωμένος 100% στο Μουντιάλ. Ο,τι είναι να έρθει μετά θα το δούμε μετά, δεν γνωρίζω τίποτα».

Από την πλευρά του ο capitano tecnico της Ιταλίας Cesare Prandelli δήλωσε για το ματς με την Κόστα Ρίκα: «Δεν μπορώ να ανακοινώσω ποιος θα παίξει, είναι ένας αγώνας πολύ δύσκολος».

Οι Azzurri έχουν φτάσει από χθες, Τετάρτη, στο Recife, όπου προπονήθηκαν στο Arena Pernambucco, όπου απόψε (19:00 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσουν την Κόστα Ρίκα, στον 2ο αγώνα τους στο πλαίσιο του 4ου ομίλου. Ο Barzagli προπονείται πλέον κανονικά, όπως και ο Buffon, ο οποίος αναμένεται να επανέλθει στη θέση του κάτω από τα γκολπόστ.
Και ένα εξωαγωνιστικό, που δείχνει την αγάπη του κόσμου για την Squadra Azzurra: Η Εθνική Ιταλίας σαρώνει στα social media. Στο facebook η fan page Nazionale Italiana di calcio” έχει 2,1 εκατομμύρια click, έναντι 881 χιλιάδων της αντίστοιχης Αγγλικής (του προχθεσινού αντιπάλου μας) και διπλάσιο αριθμό από αυτές της Βραζιλίας (1,1 εκατομμύρια click). Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί: 20 εκατομμύρια αναγνώσεις και 120 χιλιάδες εγγραφές σε δύο μέρες, μεταξύ 14 και 15 Ιουνίου! «Είναι ένα αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει, με τη δύναμη των αριθμών, πόσο πάθος και πόση αφοσίωση υπάρχει γι’ αυτή την Εθνική., η οποία εκπροσωπεί το ιταλικό ποδόσφαιρο στο γήπεδο και έξω απ’ αυτό. Η Ομοσπονδία έχει επενδύσει και θα συνεχίσει να επενδύει σ’ αυτόν τον τομέα, ενισχύοντας διαρκώς τους δεσμούς με τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι – σ’ όλο τον κόσμο – λατρεύουν τη γαλάζια φανέλα» δήλωσε ο Antonello Valentini, Γενικός Διευθυντής της FIGC, της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου