Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ «ΠΟΛΕΜΟΥ»



Στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2014, οι Ιταλοί έδειξαν ότι είναι ένα πολύ δεμένο και δουλεμένο σύνολο, ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό με νέους παίκτες, αλλά με θαυμαστά επίπεδα ομοιογένειας και τεχνικής. Ο Cesare Prandelli έχει κάνει σπουδαία δουλειά στην μεταμόρφωση και εξέλιξη της Ιταλίας και παρουσίασε ένα σύνολο που "πάτησε" τους Αγγλους και κυριάρχησε σε όλο τον αγώνα. Εκτός των δύο γκολ (Marchisio, Balotelli) οι ευκαιρίες που έχασαν οι Azzurri, κυρίως με τον Βalotelli στο τέλος του 1ου ημιχρόνου και με τον Pirlo στο ασύλληπτο απευθείας χτύπημα φάουλ στις καθυστερήσεις του αγώνα, έδειξαν σε όλο τον κόσμο ότι η Ιταλία είναι εδώ και κανείς δεν πρέπει να την υποτιμήσει. Εξάλλου, ήταν φανερό, σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ότι η Ιταλία ήταν η "μεγάλη ομάδα" στο γήπεδο, η κυρίαρχη ομάδα, η "δουλεμένη" ομάδα, απέναντι σε ένα Αγγλικό συγκρότημα που ναι μεν είχε τρεχαλατζήδες εξτρέμ, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει επί της ουσίας ποτέ. Και όσο περνούσε η ώρα, τόσο αποδέχονταν την μοίρα τους (του ηττημένου) και δεν έδειχναν τις ψυχικές δυνάμεις να απαντήσουν στο ιταλικό προβάδισμα.

Μετά, λοιπόν, τη μεγάλη εμφάνιση του 1ου αγώνα του Δ’ προκριματικού ομίλου και τη νίκη με 2-1 – ακόμα μία – επί της δύστυχης Αγγλίας, οι Ιταλοί συνεχίσουν την προετοιμασία τους.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας (FIGC) δήλωσε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη αλλά τα πόδια μας πατούν στη γη. Συνεχίζουμε.»

Ο Sirigu, τερματοφύλακας της Paris St. Zermain και βασικός κήπερ της Squadra Azzurra μετά τον τραυματισμό του Buffon, ο οποίος εντυπωσίασε – όσους δεν τον ήξεραν – με την εμφάνισή του στον αγώνα με τους Αγγλους, δήλωσε ότι ο επόμενος αγώνας με την Κόστα Ρίκα είναι πολύ δύσκολος, δεδομένου ότι όποιος κερδίσει προκρίνεται στην φάση των νοκ-άουτ αγώνων του Μουντιάλ. Συνεπώς το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο και η δυναμική των Κοσταρικανών κάνει την αναμέτρηση ιδιαίτερα δύσκολη. Ο Sirigu δήλωσε ότι τον εντυπωσίασε ο Campbell, αλλά παρολ’ αυτά, έχει τον τρόπο να τον σταματήσει.

Οι Ιταλοί συνεχίζουν ώστε να είναι έτοιμοι για τον αγώνα της Παρασκευής (19:00 ώρα Ελλάδας).



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου