Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ

 


Το Euro 2021 ξεκίνησε και μας επεφύλασσε έντονες συγκινήσεις από την αρχή!

Αντιπαρερχόμενοι την εύκολη – και αναμενόμενη - επικράτηση της αγαπημένης μας Squadra Azzurra επί των Τούρκων στην πρεμιέρα, ήρθε η δεύτερη ημέρα του τουρνουά για να σοκάρει τον πλανήτη και να θυμίσει σε όλους μας ότι το πιο σημαντικό είναι η ανθρώπινη ζωή…

Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ο «βασιλιάς των σπορ», να το λατρεύουν εκατομμύρια άνθρωποι, να χαρίζει συγκινήσεις όπως κανένα άλλο άθλημα, μια νίκη να σε εκτοξεύει στα ουράνια και μια ήττα να σε στέλνει στο βάραθρο, να σου ανεβάζει τους σφυγμούς στα ύψη, όμως είναι απλά ένα άθλημα. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ίδια τη ζωή.

Και το ποδόσφαιρο, ως το λαοφιλέστερο άθλημα παγκοσμίως, οφείλει να λειτουργεί ΚΑΙ παιδαγωγικά, εκτός από ψυχαγωγικά. Πρέπει να προάγει το ήθος και την ευγενή άμιλλα αλλά και το πνεύμα της ομαδικότητας. Τη συντροφικότητα, την κοινή προσπάθεια, την αλληλοϋποστήριξη, την αλληλεγγύη. Πρέπει να παραδίδει μαθήματα ζωής.

Τέτοια μαθήματα ήθους, αλληλεγγύης, σεβασμού και αλληλοϋποστήριξης έδωσαν χθες οι συμπαίκτες του άτυχου Christian Eriksen, στην Εθνική Δανίας.

Με την ολόψυχη ευχή μας να ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή στιγμή ο Δανός μέσος οφείλουμε να εξάρουμε τη στάση όλων των παικτών της Δανίας και ιδιαίτερα του αρχηγού της. Τόσο για την κίνηση προστασίας του συμπαίκτη τους από τα αδηφάγα βλέμματα των «σαρκοφάγων» media, όσο και για την άμεση συμπαράσταση στη σύντροφο του Christian.

Μπράβο στους Δανούς ποδοσφαιριστές!

Ενώνουμε κι εμείς τις ευχές μας μαζί με τις ευχές όλου του κόσμου για γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στον Christian Eriksen!

 

Αγαπήστε το ποδόσφαιρο!

Απολαύστε τις συγκινήσεις που χαρίζει!

Υποστηρίξτε με πάθος την ομάδα σας!

Και μη ξεχνάτε πως η ΖΩΗ είναι το πιο σημαντικό πράγμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου