Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

ΤΟ WEMBLEY ΣΤΑ «ΓΑΛΑΖΙΑ». Η ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΝΙΚΗ 2-1 ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ "8"

 


Μετά από έναν οδυνηρό αγώνα, ο οποίος κρίθηκε στην παράταση, ο επιθετικός της Γιουβέντους Chiesa και ο μέσος της Atalanta Pessina έφεραν την Ιταλία στους προημιτελικούς. Στις 2 Ιουλίου στο Μόναχο, οι Azzurri θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα μεταξύ Βελγίου και Πορτογαλίας.

 

Από το Olimpico στο Wembley, οι «Notte Magiche» («Μαγικές Νύχτες») της εθνικής ομάδας του Roberto Mancini συνεχίζονται, ακόμα και εκτός συνόρων!

Η επικράτηση επί της  Αυστρία, η οποία ήρθε αναμφισβήτητα δύσκολα, οδηγούν την Squadra Azzurra στον επόμενο σταθμό της φετινής περιπέτειας του Euro, στις 2 Ιουλίου, στο Μόναχο.

Και όλοι οι φίλοι της Ιταλίας ελπίζουμε το εισιτήριο να είναι με επιστροφή για το Λονδίνο, εκεί που θα διεξαχθεί η τελική φάση, οι ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός.

Για να ξαναζήσουμε όμως ακόμα μια μαγική νύχτα, θα χρειαστεί να περάσουμε ένα δύσκολο εμπόδιο: είτε την 1η στην παγκόσμια κατάταξη (Βέλγιο), είτε την εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ευρώπης (Πορτογαλία).

Όμως, ξέρετε κάτι: Για την αληθινή Ιταλία κανένα εμπόδιο δεν είναι πράγματι ψηλό!

 

Μένοντας όμως στα χθεσινοβραδυνά, όλη η Ιταλία απολαμβάνει μια ακόμα βραδιά γιορτής. Με αντίπαλο την Αυστρία το επίπεδο δυσκολίας ήταν σαφώς ανώτερο απ’ ό,τι στον όμιλο.

Μπορεί η νίκη να κατακτήθηκε με κόπο και αγωνία, όμως το αήττητο σερί των 31 συνεχόμενων αγώνων δίνει στην υπέροχη ομάδα του Mancini ένα ακόμα credit: κατέρριψε το ρεκόρ της ομάδας του Vittorio Pozzo της δεκαετίας του 190, με τα 2 συνεχόμενες κατακτήσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων!

Πλέον η ομάδα του Mancini έχει γράψει ιστορία!

 

Αφού έκανε το rotation στην αρχική ενδεκάδα στον αγώνα με την Ουαλία, ο Mancini παρέταξε τα 9/11 της ενδεκάδας που νίκησε την Ελβετία. Οι μόνες δύο αλλαγές σε σχέση με εκείνη την αρχική ενδεκάδα ήταν ο Acerbi που αντικατέστησε τον αρχηγό Ghiellini στην άμυνα και ο Verratti στη θέση του  Locatelli. Ο μέσος της Paris Saint Germain έδειξε ότι ξεπέρασε εντελώς τον τραυματισμό του και μπορεί πλέον να κάνει ένα φοβερό δίδυμο με τον Jorginho.

Η πορεια του αγώνα όμως έδειξε ότι η παρουσία του «Loca» είναι απαραίτητη!

 

Η Αυστρία, έχοντας προσαρμόσει τη σύνθεσή της στις απαιτήσεις του αγώνα, ακολούθησε την δοκιμασμένη τακτική του αουτσάιντερ (βλέπε Τουρκία…): «ταμπούρι κι άγιος ο θεός». Όμως, παρά την σχεδόν ολοκληρωτική επιράτηση της Ιταλίας στο Α’ μέρος, οι Αυστριακοί βλέποντας ότι τυο 0-0 παρέμενε, ανοίχτηκαν στην επανάληψη, ανέβηκαν και άρχισαν να δημιουργούν κάποια σχετική πίεση, κυρίως με τον Αρναούτοβιτς. Ας όψεται όμως η ατυχία, η οποία χτύπησε ακόμα μια φορά την Ιταλία, με ένα ασύλληπτο δοκάρι του Immobile και δυο-τρία ανεπανάληπτα τετ-α-τετ που χάθηκαν.

Για ακόμα μια φορά ο Spinazzola ήταν εκπληκτικός από αριστερά, τρυπώντας διαρκώς την άμυνα των Αυστριακών.

Ο Mancini βλέποντας την «πτώση» της απόδοσης της ομάδας στο Β’ ημίχρονο έκανε τις σωστε΄ς αλλαγές στον σωστό χρόνο: ο Verratti και ο Barella βγαίνουν και στη θέση τους εισέρχονται οι Locatelli και Pessina. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα ήρθαν άλλες δύο αλλαγές: έξω οι Berardi και Immobile, μέσα οι Chiesa στο Belotti. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι τη λήξη και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

 

Και στο 95’ ο Chiesa ήταν αυτός που ξεκλείδωσε το παιχνίδι: ο Locatelli τσίμπησε την μπάλα στον Spinazzola που με μια μακριά σέντρα βρήκε στο πίσω δοκάρι τον Chiesa ο οποίος με ένα μαγικό στοπάρισμα και μια απίστευτη προσποίηση, κάρφωσε σε πρώτο χρόνο την μπάλα στα δίχτυα!

Ο επιθετικός της Juventus πανηγυρίζει μαζί με τους περισσότερους από χίλιους Ιταλούς που είναι παρόντες στο Wembley αλλά και τα εκατομμύρια των οπαδών που παρακολουθούν την Squadra Azzurra μπροστά από την τηλεόραση, ενώ στον πάγκο ο Gianluca Vialli τρέχει για να αγκαλιάσει τον Mancini!

Ανακούφιση!

Το πλεονέκτημα δίνει στην Ιταλία μια γενναία ένεση αυτοπεποίθησης.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο Acerbi πάσαρε στον Pessina ο οποίος σημείωσε το δεύτερο γκολ του σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! 2-0 μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς!

 

Πλέον τίποτα δεν μπορούσε να στερήσει την πρόκριση από την Ιταλία. Ακόμα και η «μεγάλη» απόκρουση του Donnarumma δεν μας ανησύχησε, ενώ ο Belotti έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0 σε μια αντεπίθεση, προς το τέλος.

Το μόνο που κατάφερε η Αυστρία ήταν να σημειώσει ένα γκολ (δύσκολο, ομολογουμένως) μόλις 5’ πριν τη λήξη. Όμως στην ουσία το ματς είχε κριθεί. Αυτά είναι «παιχνιδάκι» για την Ιταλία και τον «γάτο» των πάγκων, Mancini!

Το τελευταίο σφύριγμα του Taylor έφερε τη λύτρωση από μια πραγματικά ενδιαφέρουσα και δύσκολη αναμέτρηση. Η Ιταλία «πέταξε» για το Μόναχο και τον  προημιτελικό, κάνοντας πράξη ακόμα μια φορά την υπόσχεση που είχε δώσει ο δώσει ο “tecnico” στην τελευταία του συνέντευξη πριν την έναρξη του τουρνουά: «Θα ξανακάνουμε χαρούμενους τους Ιταλούς»!

Το ταξίδι συνεχίζεται.

FORZA AZZURRI!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου