Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Η Ιταλία ισοπέδωσε την Τσεχία στο τελευταίο αγώνα προετοιμασίας πριν το Euro2021

 


Οι Azzurri επεξέτειναν το αήττητο σερί τους στα 27 παιχνίδια και με γκολ από τους ImmobileBarellaInsigne και Berardiαναμένουν με μεγάλη αισιοδοξία το εναρκτήριο ματς με αντίπαλο την Τουρκία, στο φετινό Euro 2021.   

Οι εξετάσεις δεν τελειώνουν ποτέ και τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Ωστόσο, μια εβδομάδα μόλις πριν ξεκινήσει το Euro2021, η Ιταλία πέρασε με επιτυχία το τελευταίο «τεστ», επικρατώντας με 4-0 επί της Τσεχίας, στο φιλικό αγώνα που διεξήχθη χθες βράδυ στο Στάδιο DallAra της Μπολόνια. Οι Azzurri έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για τον εναρκτήριο αγώνα εναντίον της Τουρκίας, που αποτελεί και το πρώτο εμπόδιο, στην πορεία προς το όνειρο της τελικής επικράτησης στο τουρνουά, μέχρι τον τελικό του Wembley στις 11 Ιουλίου.

Στην Μπολόνια, λοιπόν, χθες, ενάντια σε μια σαφώς ισχυρότερη αντίπαλο από τον Σαν Μαρίνο και μια ομάδα που θα συμμετάσχει επίσης στην τελική φάση του Euro 2021, η Ιταλία έφτασε τις οκτώ συνεχόμενες νίκες και παρέμεινε για 27ο παιχνίδι χωρίς ήττα (22 νίκες και πέντε ισοπαλίες), επιβεβαιώνοντας ότι η ομάδα έχει πλέον αποκτήσει ρυθμός και συνοχή. Οι Ιταλοί παίκτες αξιοποίησαν στο έπακρο την ικανότητα των εξτρέμ να τροφοδοτούν τον «εμπνευσμένο» Insigne και τον «πεινασμένο» για γκολ Ciro Immobile.

Η γραμμή κρούσης των Azzurri αποτελούνταν από τους Barella, Insigne και Berardi, σε ένα παιχνίδι που η Ιταλία δεν έχασε ποτέ την κυριαρχία.

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Αν ο αγώνας εναντίον του Σαν Μαρίνο ήταν απλά ένα «ζέσταμα», αυτό το φιλικό εναντίον της Δημοκρατίας της Τσεχίας ήταν ένα πραγματικό παράλληλα δυνατό τεστ εν όψει του αγώνα με την Τουρκία. Ήταν, λοιπόν, φυσιολογικό, όπως είχε ανακοινωθεί από τον Mancini στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα, ότι η ομάδα απόψε θα παρατασσόταν με ένα σχήμα σχεδόν ίδιο με αυτό που θα παραταχθεί στις 11 Ιουνίου. Ο Bonucci και ο Chiellini επέστρεψαν στο κέντρο της άμυνας μπροστά από τον Donnarumma, με τους Florenzi και Spinazzola να καταλαμβάνουν τις θέσεις των full-back. Με τον Verratti ακόμα απόντα και μετά την αποχώρηση του Sensi από την ομάδα, ο Mancini επέλεξε για τη μεσαία γραμμή τους Jorginho και Locatelli με τον Barella μπροστά τους για να υποστηρίξει το επιθετικό τρίο, το οποίο αποτελούταν από τους Insigne, Immobile και Berardi.

 Οι Τσέχοι παρατάχθηκαν με σύστημα 4-2-3-1. Πίεσαν ψηλά στα αρχικά στάδια του αγώνα και έδειξαν ότι δεν είχαν απολύτως καμία πρόθεση να μείνουν πίσω και να αμυνθούν. Η Ιταλία προσπάθησε να μπει στο συνηθισμένο ρυθμό της νωρίς, αν και δημιούργησε μια ευκαιρία καθώς ο Insigne τροφοδότησε την Immobile, ο οποίος δοκίμασε τον κήπερ των Τσέχων. Στο 18ο λεπτό όλοι στο στρατόπεδο της Ιταλίας ανησύχησαν, καθώς ο Bonucci βγήκε κρατώντας το γόνατό του. Ο βετεράνος κεντρικός μπακ βγήκε από το γήπεδο για θεραπεία, αλλά επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο μετά από μερικά λεπτά.

Μετά από αυτό το μικρό διάλειμμα, πέντε λεπτά αργότερα, η Squadra Azzurra άνοιξε το σκορ με τον Ciro Immobile. Αυτός ήταν το 13ος τέρμα του Ciro με τα χρώματα της Εθνικής. Το γκολ ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση των Azzurri οι οποίοι έφτασαν κοντά στο διπλασιασμό του σκορ και πάλι μέσω του δαιμόνιου Immobile, αλλά έχασε το κοντρόλ την τελευταία στιγμή.

Καθώς περνούσαν τα λεπτά, η επίδραση των Spinazzola και Berardi στα πλάγια γινόταν όλο και πιο εμφανής και, καθώς το ημίχρονο έφτανε στο τέλος, ο Barella βρήκε δίχτυα για να γράψει το 2-0 στην Ιταλία.

 

Η είσοδος του Schick για τους Τσέχους στο Β’ ημίχρονο άλλαξε πολύ λίγο τη ροή του παιχνιδιού, καθώς οι Azzurri ήταν απροσπέλαστοι στην άμυνα και με την ψυχολογία στα ύψη από το προβάδισμα των 2 γκολ.

Τρεις φορές οι Ιταλοί παίκτες πλησίασαν το τρίτο γκολ στα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου: με ένα δυνατό φάουλ του Berardi που αποκρούστηκε από τον Pavlenka και στη συνέχεια με κλασσικές ευκαιρίες που έχασαν οι Insigne και Chiellini.

Ο Mancini έκανε τις αλλαγές που σκέφτηκε, αντικαθιστώντας τους Jorginho, Spinazzola και Chiellini από τους Cristante, Emerson και Acerbi. Ο Insigne έβαλε το κερασάκι στην τούρτα των 30ων γενεθλίων του, καθώς σκόραρε σε φάση τετ-α-τετ στο 66’. Οι Azzurri συνέχισαν την πίεση και μετά από λίγο, σκόραραν για 4η φορά με τον Berardi, ο οποίος πλάσαρε πάνω από τον Pavlenka.

Οι Chiesa, Toloi και Giacomo Raspadori - ο τελευταίος έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα- ήταν οι τελευταίες αλλαγές του Ιταλού τεχνικού.

Ασφαλώς και ήταν ένα δυνατό και ελπιδοφόρο τελευταίο ματς προετοιμασίας και όλοι στο στρατόπεδο των Azzurri αντιμετωπίζουν με μεγάλη αισιοδοξία την διοργάνωση που ξεκινά σε μια εβδομάδα.


Μια ειδική αναφορά στον νεαρό (21 ετών) Giacomo Raspadori πιστεύουμε πως αξίζει. Ο σέντερ φορ της Σασσουόλο έχει κάνει μαγικά με την U-21 των Azzurri και αποτελεί την ελπίδα για το μέλλον της Εθνικής Ιταλίας. Αξίζει να τον προσέξουμε όλοι…

In bocca al lupo Giacomo!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου