Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Ο Mancini εν όψει του εναρκτήριου ματς του Euro 2021: «Ήρθε η ώρα να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας»

 


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας έδωσε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον αρχηγό την ομάδας Giorgio Chiellini και μίλησαν για τον εναρκτήριο αγώνα με την Τουρκία.


Ακριβώς 53 χρόνια από τον Ευρωπαϊκό θρίαμβο, στο ίδιο ακριβώς στάδιο στο οποίο οι Azzurri κατέκτησαν τον Ευρωπαϊκό Τίτλο, στο Stadio Olimpico της Ρώμης, ο Roberto Mancini αφίχθη στο press room μαζί με τον αρχηγό της ομάδας Giorgio Chiellini για να μιλήσουν για την πολυαναμενόμενη έναρξη του Euro 2020. Είναι πλέον 2021!

 

Στις 10 Ιουνίου 1968, κερδίζοντας την (τότε) Γιουγκοσλαβία με 2-0 στον επαναληπτικό τελικό (το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο 1-1 και δεν είχε εφαρμοστεί ο κανόνας των πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας), η Εθνική, με αρχηγό τον θρυλικό Ferruccio Valcareggi αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη (και μοναδική, έως σήμερα…) φορά στην ιστορία της.

Μια νέα διεθνής περιπέτεια ξεκινά απόψε για την Ιταλία, στην τελική του Euro. 11 Ιουνίου 2021, στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδος), κόντρα στην Τουρκία. Πέντε χρόνια μετά το Euro 2016.

«‘Εφτασε η ώρα, δήλωσε ο Mancini, να ξαναδώσουμε ικανοποίηση στους οπαδούς μας. Πώς θα εξελιχθεί η βραδιά; Ελπίζω να ζήσουμε πολλές νύχτες αγρύπνιας, αργότερα, μέσα στον Ιούλιο, όταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα έχει φτάσει στα τελευταία στάδιά του»

«Υπάρχει μεγάλη επιθυμία να ξαναζήσουμε τον παλμό μια μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης σαν πρωταγωνιστές» επιβεβαίωσε ο αρχηγός Giorgio Chiellini «Τα καταφέραμε και μετατρέψαμε την μεγάλη απογοήτευση των playoff του προηγούμενου Μουντιάλ με τη Σουηδία σε ενθουσιασμό. Είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα που μας διακατέχει όλους, παίκτες, προσωπικό, τεχνικό team, οπαδούς: δεν βλέπουμε την ώρα να μπούμε στο γήπεδο και να ζήσουμε αυτή την εμπειρία όλοι μαζί, ξανά»

Ο allenatore tecnico συμπληρώνει: «Ήμουν πεπεισμένος για τις δυνατότητες της Ιταλίας πριν 3 χρόνια, όταν ανέλαβα την Εθνική και είμαι περισσότερο σίγουρος τώρα: έχουμε πολύ καλούς παίκτες και έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο.  Περνάμε καλά, θέλουμε να συνεχίσουμε να το διασκεδάζουμε και θέλουμε να πάμε στο Λονδίνο για τον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης. Είμαι αισιόδοξος»

Η μόνη αρνητική «νότα» στο ενθουσιώδες κλίμα που επικρατεί στο στρατόπεδο των Ιταλών καθ’ όλη την περίοδο προετοιμασίας, είναι ο (προχθεσινός) τραυματισμός του Lorenzo Pellegrini, ο οποίος επισήμως αντικαθίσταται από τον Gaetano Castrovilli στην 26άδα που επέλεξε ο Mancini, αφού έδωσε το ΟΚ η ΟΥΕΦΑ.

Απόψε, ξεκινά το Euro με τον αγώνα στη Ρώμη, στο Olimpico. Το στάδιο θα ανοίξει τις πύλες του – επιτέλους – για θεατές.

«Είναι αδύνατον να μην είσαι ενθουσιασμένος.  Θα είναι ένα δύσκολο ματς, όπως εξάλλου όλα τα ματς σ’ αυτό το κορυφαίο επίπεδο. Το γεγονός ότι παίζουμε εμείς τον εναρκτήριο αγώνα είναι ένα στοιχείο που προσθέτει πίεση» δήλωσε ο Mancini.

«Αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο είναι η καρδιά, η συγκέντρωση και μια δόση τρέλας, στοιχεία απαραίτητα για να καταφέρεις κάτι σπουδαίο» σχολίασε ο Chiellini.

 

Πάμε γερά! Μια νέα εποχή για την αγαπημένη μας, θρυλική  Squadra Azzurra ξεκινά απόψε. Μια νέα εποχή που όλοι αισιοδοξούμε και ελπίζουμε να μας χαρίσει στιγμές χαράς, νίκες, τίτλους, δόξα!

Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, όπως πάντα , άλλωστε. Όμως το πεπρωμένο αυτής της φανέλας είναι να κυριαρχεί!

FORZA AZZURRI!

 




Η 26άδα που επέλεξε ο Μancini για την Εθνική, με τους αριθμούς φανέλας και την ομάδα που αγωνίζεται ο καθένας

Τερματοφύλακες:

21 Gianluigi Donnarumma (Milan),

26 Alex Meret (Napoli),

1 Salvatore Sirigu (Torino)


Αμυντικοί: 

15 Francesco Acerbi (Lazio),

23 Alessandro Bastoni (Inter),

19 Leonardo Bonucci (Juventus),

3 Giorgio Chiellini (Juventus),

2 Giovanni Di Lorenzo (Napoli),

13 Emerson Palmieri (Chelsea),

24 Alessandro Florenzi (Paris Saint-Germain),

4 Leonardo Spinazzola (Roma),

25 Rafael Toloi (Atalanta)

 

Μέσοι: 

18 Nicolò Barella (Inter),

16 Bryan Cristante (Roma),

8 Frello Jorge Luiz Jorginho (Chelsea),

5 Manuel Locatelli (Sassuolo),

7 Gaetano Castrovilli (Fiorentina), 

12 Matteo Pessina (Atalanta),

6 Marco Verratti (Paris Saint-Germain)


Επιθετικοί: 

9 Andrea Belotti (Torino),

11 Domenico Berardi (Sassuolo),

20 Federico Bernardeschi (Juventus),

14 Federico Chiesa (Juventus),

17 Ciro Immobile (Lazio),

10 Lorenzo Insigne (Napoli),

22 Giacomo Raspadori (Sassuolo).

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου