Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ: 3ο μέρος - Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '70

Στο Μεξικό το 1970, παρατάχθηκε μια από τις καλύτερες ομάδες που είχε ποτέ η Ιταλία. Η πορεία της ήταν εκπληκτική, φτάνοντας μέχρι τον τελικό, όπου υποτάχθηκε στην Βραζιλία των Πελέ, Ζαϊρζίνιο, Τοστάο κλπ.
Ο ημιτελικός με την Γερμανία (4-3 στην παράταση) έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ο καλύτερος αγώνας που έγινε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο!


Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας η Ιταλία συμμετείχε στον 4ο όμιλο μαζί με την Αϊτή, την Πολωνία και την Αργεντινή. Μετά τη νίκη με 3-1 επί της Αϊτής και την ισοπαλία 1-1 με την Αργεντινή, ήρθε η ήττα με 1-3 από την ανώτερη εκείνη την εποχή Πολωνία και η Squadra Azzurra αποκλείστηκε, έχοντας ισοβαθμήσει με την Αργεντινή, λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων.

Παγκόσμια Κύπελλα 1970 (Μεξικό) & 1974 (Δυτ. Γερμανία)



Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978 στην Αργεντινή (Μουντιάλ από τότε) η Ιταλία συμμετείχε με μια πολύ δυνατή ομάδα, η όλη διοργάνωση όμως ήταν μια …παρωδία! Η Ιταλία ήταν η μόνη ομάδα που νίκησε τους – τελικά – τροπαιούχους Αργεντινούς, στην φάση των ομίλων. Αποκλείστηκε όμως από την Ολλανδία σε έναν απίθανο αγώνα, χάνοντας 1-2.

Παγκόσμιο Κύπελλο Αργεντινής 1978 (1ο μέρος)

 


Παγκόσμιο Κύπελλο Αργεντινής 1978 (2ο μέρος)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου