Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOY ANDREA PIRLO: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ!

Κρακοβία (Πολωνία) 26 Ιουνίου 2012

Ο μέσος της Εθνικής Ιταλίας έδωσε συνέντευξη τύπου στο προπονητικό κέντρο στην Κρακοβία. Μεταξύ άλλων δήλωσε «Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα τίποτα. Είμαστε εδώ για να κατακτήσουμε το Ευρωπαϊκό.»

Ποια η διαφορά με το Μουντιάλ του 2006:

«Λίγο πολύ τα ίδια χαρακτηριστικά. Η δική μας επιθυμία είναι η ίδια. Αυτοί (οι Γερμανοί) έρχονται μετά από 4-5 χρόνια που βρίσκονται συνεχώς στο πιο ψηλό επίπεδο. Όμως μας φοβούνται, ιδιαίτερα κοιτάζοντας της ήττες τους στο παρελθόν. Εγώ, αν και βρίσκομαι σχεδόν στο τέλος της καριέρας μου, τα συναισθήματα της πρόκλησης δεν κυριαρχούν πάνω μου, θέλω να το απολαύσω.»

Για την αυριανή αντίπαλο, Γερμανία:

«Η Γερμανία μας φοβάται, κοιτάζοντας το παρελθόν. Γνωρίζουμε πως μπορούμε να τους περάσουμε. Εχουμε παρακολουθήσει στην τηλεόραση όλους τους αγώνες που έδωσε η Γερμανία. Η Γερμανία φτάνει σχεδόν πάντα "πολύ μακριά" στις μεγάλες διοργανώσεις. Τους έχουμε μελετήσει καλά, κάθε μέρα, ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε. Ο Ozil είναι ο μοχλός του παιχνιδιού τους. Ο ομοσπονδιακός τους προπονητής Loew έχει δηλώσει για μας, ότι "η Ιταλία, παραδοσιακά ισχυρή στην άμυνα, αυτή τη φορά είναι επίσης ισχυρή στην επίθεση". Θα είναι ένας ωραίος ημιτελικός. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την κατοχή της μπάλας, ένα από τα δικά τους βασικά χαρακτηριστικά»

Ο Andrea Pirlo δήλωσε ότι και οι τέσσερεις ομάδες των ημιτελικών έφτασαν μέχρι εδώ επειδή έπαιξαν επιθετικά.


Όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο στόχος της ομάδας απάντησε: «Είμαστε ανάμεσα στις τέσσερεις καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όμως ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε το Ευρωπαϊκό. Η ήττα από τη Ρωσία (σ.σ στον τελευταίο φιλικό αγώνα πριν το EURO) μας έκανε καλό, μας προσγείωσε.»


Για τη μεσαία γραμμή της Squadra Azzurra δήλωσε: «Λίγο πολύ είναι στο ίδιο επίπεδο με της Ισπανίας. Εχουμε 4-5 μεγάλους παίκτες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου