Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Πότε? ΠΟΤΕ!


Τώρα που όλοι οι όψιμοι θιασώτες της Ιταλίας, όλοι οι «χθεσινοί» υποστηρικτές της «Γαλάζιας Ομάδας» θα γεμίζουν εφημερίδες, περιοδικά και διαδίκτυο με διθυράμβους για τη χθεσινοβραδυνή νίκη, ας μας επιτρέψετε να πούμε κι εμείς – οι διαχρονικοί φίλοι και οπαδοί της Ιταλίας – την άποψή μας:
Η χθεσινή νίκη επί των Γερμανών δεν ήταν «θρίαμβος». Εμείς το ξέραμε το αποτέλεσμα, το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Ηταν μια αναμενόμενη επικράτηση της ποδοσφαιρικής ευφυΐας απέναντι στον ποδοσφαιρικό «παιδοβουβαλισμό», που σε κάνει να φαίνεσαι γίγαντας στα μάτια των άσχετων, ενώ στην πραγματικότητα είσαι ποδοσφαιρικός νάνος.
Ηταν μια – ακόμα – επικράτηση των τετράκις πρωταθλητών κόσμου απέναντι στους παντοτινούς «πελάτες».
Ηταν μια – ακόμα – επικράτηση της καλύτερης ομάδας της Ευρώπης (και σύντομα καλύτερης στον κόσμο) απέναντι σε ένα σύνολο μόνιμα wannabe πρωταθλητών…

To ματς φαινόταν που θα πάει από την αρχή. Αφού ξεπεράστηκαν ανώδυνα – και σχετικά εύκολα – τα πρώτα 10 λεπτά, στα οποία η Γερμανία – αναμενόμενο – πίεσε για το γκολ, το παιχνίδι ισορρόπησε και στο 20’ ο SuperMario χτύπησε σαν κόμπρα! Με μια πανέξυπνη καρφωτή κεφαλιά, από σέντρα ακριβείας του cassano, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Neuer! Και 15’ λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ που έγραψε το τέλος της σεμνής τελετής. Μια γκολάρα, φωτοβολίδα στο αριστερό παραθυράκι μετά από μεκρινή σέντρα-διαβήτη του Montolivo, που σημειολογικά έδειχνε την διαφορά των δύο ομάδων:  Η καλύτερη Ιταλία, η κυρίαρχη, «σκότωσε» τον αναιδή αντίπαλο που θέλησε να την αμφισβητήσει!

Ο Mario Balotelli, το απίστευτο αυτό ταλέντο, έδειξε χθες ψήγματα από την τεράστια εκτελεστική του δεινότητα. Δεν έχει ούτε την ποδοσφαιρική ευφυΐα του Roberto Baggio, ούτε την οργανωτική ικανότητα του Andrea Pirlo. Σκόρερ είναι ο άνθρωπος και  το απέδειξε χθες με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο. Και τώρα που πήρε μπρος… ποιός θα μπορέσει να τον σταματήσει?

Στο 2ο ημίχρονο, που υποτίθεται ότι οι Γερμανοί θα τα έδιναν όλα για να «επιστρέψουν» στο ματς, αυτοί που έχασαν τις ευκαιρίες (τις τεράστιες ευκαιρίες) ήμασταν εμείς! Οι Γερμανοί δεν έκαναν ούτε μία (1)! ευκαιρία σε ολόκληρο ημίχρονο! Το αριστοτεχνικό παιχνίδι των Ιταλών (αποτέλεσμα του άψογου στησίματος του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Προπονητή Cesare Prandelli) επέτρεψε μεν στους Γερμανούς να έχουν μια φαινομενική κυριαρχία, όμως ούτε στην μεγάλη μας περιοχή «πάτησαν», ούτε ευκαιρία έκαναν.
Ο Buffon πρέπει να πέρασε να από τα πιο ξεκούραστα ημίχρονα σ’ αυτό το EURO!
Οι ευκαιρίες που έχασαν οι Di Natale, Marchisio και Diamanti, σε ανεπανάληπτα τετ-α-τετ, απλά… δεν χάνονται!

Το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1, σημειώθηκε στο 90φεύγα από πέναλτυ, ήταν ένα δώρο στους Γερμανούς από τον Γάλλο διαιτητή, σε μια φάση που στην ουσία ήταν επιθετικό φάουλ(…). Με το γκολ της τιμής απλά διέσωσαν τα προσχήματα…

Εμείς το ξέραμε. Ολοι οι άλλοι τώρα αναρωτιούνται: Πότε επιτέλους θα νικήσει η Γερμανία την Ιταλία?
Η απάντηση είναι μία: ΠΟΤΕ!

Τώρα, το θέμα για μας δεν είναι ο τελικός. Το ξέρουν όλοι (και κυρίως οι Ισπανοί) ότι η ΜΕΓΑΛΗ ομάδα σ’ αυτή την αναμέτρηση είναι η Squadra Azzurra. Το ξέρουν όλοι ότι – λογικά – θα το πάρουμε. Δεν μπορεί η ομάδα των σελεμπριτάδων (η βαριεστημένη και «μπλαζέ» Ισπανία) να μας κερδίσει στα ίσα. Ακόμα και στο προηγούμενο EURO στα πέναλτυ μας απέκλεισε…

Το θέμα μας λοιπόν δεν είναι ο μεθαυριανός τελικός. Το θέμα είναι αυτό το EURO να αποτελέσει την αφετηρία νέων θριάμβων και νέων τίτλων για την Ιταλική ομάδα.
Ώστε να προστεθεί το 5ο αστέρι στην δοξασμένη “Maglia Azzurra” (γαλάζια φανέλα).
Ώστε να αποκατασταθεί η ποδοσφαιρική τάξη και η δικαιοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο…

FORZA AZZURRI!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου