Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η ιστορία της Εθνικής Ιταλίας (4ο μέρος) - Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80:

Στο Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982 έλαμψε το άστρο του Paolo Rossi και η δικαίωση ήρθε τελικά για μια Μεγάλη Ιταλία. Το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πλέον δικό μας...
Μετά την πρόκριση στην πρώτη φάση των ομίλων, οι νίκες επί της Αργεντινής (του πρωτοεμφανιζόμενου τότε Μαραντόνα), επί της σπουδαίας Βραζιλίας (σε έναν από τους ομορφότερους αγώνες τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου), επί της φορμαρισμένης (αλλά δύναμης να αντιδράσει) Πολωνίας στον ημιτελικό) οδήγησαν την Squadra Azzurra τον τελικό του Sandiago Bernabeu με την Δυτ. Γερμανία. Η - εύκολη - νίκη με 3-1 επισφράγισε την ανωτερότητα της Ιταλικής ομάδας και έστεψε την ομάδα μας Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για 3η φορά στην ιστορία της!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑ 1982 (1ο μέρος)


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑ 1982 (2ο μέρος)


Στο Μεξικό η Ιταλία "μεθυσμένη" ακόμα από την επιτυχία στα γήπεδα της Ισπανίας πριν 4 χρόνια δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο της... Μετά από μια αγχωτική πρόκριση στους ομίλους, ο αποκλεισμός ήρθε αναπόφευκτα από μια ανώτερη (να το παραδεχτούμε...) Γαλλία στα προκριματικά με 0-2.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΞΙΚΟ 1986

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου