Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Βέλγιο – ΙΤΑΛΙΑ 0-2: Και λίγα ήταν…


Στο εναρκτήριο ματς του 5ου ομίλου του EURO 2016 η Ιταλία νίκησε 2-0 το Βέλγιο, χάρη σε τέρματα του Giaccherini στο πρώτο ημίχρονο (32’) και του Pellé στο δεύτερο (90’) με Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο βολ πλανέ!



Η ομάδα μας, αν και από την πλειονότητα των ΜΜΕ και των φιλάθλων δεν αντιμετωπιζόταν σαν φαβορί, παρουσίασε στο γήπεδο ένα εξαιρετικά δουλεμένο σφιχτοδεμένο σύνολο, με άψογη αμυντική λειτουργία και κυριαρχία στη μεσαία γραμμή, οι δε αντεπιθέσεις της – χάρη στην ταχύτητα του Giaccherini, του Pellé και στις πλαγιοκοπήσεις του Candreva δημιουργούσαν απανωτές ευκαιρίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κλασσικές ευκαιρίες (σουτ ή κεφαλιές προς το τέρμα) ήταν 5-2 για την ομάδα μας!



Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, το Βέλγιο παρουσίασε ένα σύνολο από «γατάκια» το οποίο ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν απείλησε σοβαρά την καλά οργανωμένη Ιταλία. Η Squadra Azzurra, παρά το ότι παρατάχθηκε με μια ενδεκάδα που είχε μ.ό. ηλικίας μεγαλύτερο των 29 ετών, έδειξε δύο πράγματα:

1.       ότι το ταλέντο και η εμπειρία συμβαδίσουν στην ομάδα του Antonio Conte και

2.       ότι η φανέλα της Ιταλίας είναι ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ!

Κανένας δεν πρέπει να υποτιμήσει την Ιταλία. Κανένας. Οποιος το κάνει θα το πληρώσει!



Το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Οι Ιταλοί κυριάρχησαν σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, με μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και με ολόσωστη τοποθέτηση και συνεργασία. Οι Βέλγοι – με τα υπερτιμημένα «αστέρια τους Ναϊνγκολάν, Αζάρ, Φελλαϊνί κλπ. – έτρεχαν άσκοπα και χωρίς διέξοδο, απέναντι στην σφιχτοδεμένη Ιταλία που είχε μπλοκάρει όλες τις διόδους. Εύκολη, πολύ εύκολη επικράτηση!

Τώρα, το επόμενο εμπόδιο είναι η Σουηδία – του άλλου «υπερτιμημένου», του Ιμπραϊμοβιτς… - την Παρασκευή στις 16:00 (ώρα Ελλάδος).

Για την ιστορία, η ενδεκάδα που παρέταξε ο Antonio Conte ήταν η εξής:

Buffon κάτω από τα δοκάρια,

Chiellini, Bonucci, Barzagli, Candreva στην άμυνα,

Parolo, De Rossi, Giaccherini, Darmian, στη μεσαία γραμμή και

Eder, Pellé, στην επίθεση.

Αλλαγές: De Sciglio στη θέση του Darmian, Immobile στη θέση του Eder και Thiago Motta στη θέση του De Rossi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου