Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΙΤΑΛΙΑ – Σουηδία 1-0: Για πλάκα…


Στο 2ο παιγνίδι της φάσης των ομίλων η ομάδα μας νίκησε την Σουηδία με 1-0, έκανε το 2 στα 2 και σε συνδυασμό με τη νίκη του Βελγίου επί των Ιρλανδών, πέρασε ως σίγουρη 1η στον Ε’ Ομιλο. Μένει να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλός μας στην φάση των 16 (νοκ άουτ αγώνες): η Ισπανία ή η Κροατία?

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ιταλία χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα νίκησε χάρη σ’ ένα φανταστικό γκολ του σέντερ φορ της Inter  του Eder, στο 88’.

Στο 1ο ημίχρονο το ματς ήταν άνευρο, με μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες, εκτός από ένα σουτ των Ιταλών που εξουδετέρωσε ο Ισακσον.

Στο 2ο ημίχρονο, οι παίκτες του Antonio Conte σοβαρεύτηκαν, πίεσαν και έκλεισαν του Σουηδούς στα κερά τους. Η υπεροχή της Squadra Azzurra μεταφράστηκε σε ένα δοκάρι από κεφαλιά του Parolo στο 82’ (ήταν η προειδοποίηση) που άφησε τον γερο-Ισακσον «άγαλμα» και «ξέραναν» του Σουηδούς με το απίστευτο πλασέ του Eder λίγα λεπτά αργότερα, παίρνοντας την πολύτιμη νίκη, την πρόκριση και την …πρωτιά. Το γκολ αυτό του Eder θύμισε σε πολλούς το – παρόμοιο – γκολ που είχε σημειώσει ο τεράστιος Roberto Baggio απέναντι στους Βούλγαρους, στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994.


Η Σουηδία του «πολυδιαφημισμένου» Ιμπραήμοβιτς δεν έδειξε απολύτως τίποτα, ήταν ένα συνονθύλευμα από «γατάκια», εύκολη λεία για τους πανέξυπνους και πολύπειρους Azzurri.



Με τη νίκη αυτή και τον – πιθανό – αποκλεισμό των Σουηδών από τη συνέχεια, η Ιταλία πήρε εκδίκηση για μία από τις μαύρες σελίδες εναντίον της: το στημένο 2-2 μεταξύ Σουηδίας – Δανίας στο EURO 2004, που άφησε τους Ιταλούς εκτός της συνέχειας της διοργάνωσης… Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο… και οι δύσμοιροι Σουηδοί θα έχουν βαρυστομαχιάσει…

Η Squadra Azzurra έδειξε μερικές από τις διαχρονικές της αρετές: εξυπνάδα στην διαχείριση του παιγνιδιού, σφιχτή και απροσπέλαστη άμυνα, φαρμακερές αντεπιθέσεις όταν πρέπει… Αναρωτιόμαστε, αν η συνέχεια παιχτεί «στα ίσια», ποιος θα αποκλείσει της Ιταλία???

Η νίκη με τους Σουηδούς ήρθες πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το 1-0, η ομάδα ,μας δεν κινδύνευε σε ΚΑΝΕΝΑ σημείο του αγώνα και τελικά τερματίζει πρώτη στον πιο δύσκολο όμιλο του EURO 2016, με μηδέν παθητικό και χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα. Οι παίκτες φυλάνε τις δυνάμεις τους για τα νοκ άουτ ματς και ο Giaccherini «φυλάει» ένα γκολ για κάποιον μεγάλο αντίπαλο , όπως δήλωσε κι ίδιος.

Επόμενος αγώνας την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) με την Ιρλανδία.

Η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκαν οι Azzurri ήταν η εξής:

Buffon στο τέρμα,

Chiellini, Bonucci, Barzagli, Candreva στην άμυνα,

Parolo, De Rossi, Giaccherini, Darmian, στη μεσαία γραμμή και

Eder, Pellé, στην επίθεση.

 

Και κάτι ακόμα: Σαν σήμερα, 19 Ιουνίου, το 1938, η Ιταλία στεφόταν για 2η φορά συνεχόμενη Πρωταθλήτρια Κόσμου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας! Η 1η Ευρωπαϊκή ομάδα που σήκωσε Παγκόσμιο Τίτλο και μάλιστα back-to-back!

ETERNI AZZURRI!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου