Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΙΤΑΛΙΑ – Ισπανία: «Τίποτα δεν είναι αδύνατο! Αυτοί πρέπει να είναι προσεκτικοί μ’ εμάς!»


Ο Αντόνιο Κόντε το πιστεύει. Στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, παραμονή του αγώνα με την Ισπανία για τη φάση των 16 του EURO 2016, δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και δεν πρόκειται να γίνουμε το εύκολο θύμα της Ισπανίας».
Ο Ιταλός προπονητής αποσαφήνισε: «Πρέπει να πάμε πέρα από τη λογική, γιατί αύριο δεν θα είναι αρκετό να κάνουμε απλά το συνηθισμένο και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι το εξαιρετικό. Αν περιοριστούμε σε αυτό, τότε θα χάσουμε. Αισθανόμαστε την ευθύνη ενός λαού που στέκεται πίσω μας. Τίποτα δεν είναι αδύνατο! Θα ήταν πολύ εύκολο, αν πάντα ίσχυαν οι λογικές προβλέψεις. Όμως, το αλατοπίπερο της ζωής και του ποδοσφαίρου είναι η ανατροπή των προγνωστικών σε μια – φαινομενικά – άνιση μάχη.»

Λόγια που δείχνουν την επιθυμία όλης της αποστολής των Azzurri, σε ένα παιχνίδι για το οποίο ο Conte ετοιμάζεται εδώ και μέρες: «Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την Ισπανία, είναι μία από τις ισχυρότερες αντιπάλους στον κόσμο, ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης» αναγνωρίζει ο Conte. Και συνεχίζει:  «Δουλέψαμε σκληρά, είμαστε έτοιμοι, είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο, δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν αντεγκλήσεις μετά τον αγώνα, πρέπει να δώσουμε τα πάντα και αν ο αντίπαλος στο γήπεδο αποδειχθεί πιο δυνατός, θα τον χειροκροτήσουμε. Διαφορετικά, πρέπει να κερδίσουμε ΕΜΕΙΣ. Όλα τα παιδιά είναι μια χαρά και εγώ τους εμπιστεύομαι, είναι ένας αγώνας σε μια «ανηφορική» φάση των 16, αλλά εμείς θα το παλέψουμε».

Για την αντιμετώπιση με των αστέρων του Del Bosque, δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμών: «Εμείς δεν θα δοκιμάσουμε κάτι ασυνήθιστο, δεν είναι το είδος του παιγνιδιού, όπου παίρνεις ρίσκα και συγκεντρώνεις εμπειρίες».

Και συνέχισε ο Conte: «Πρέπει να κάνουμε ζημιά στην Ισπανία, όταν θα έχουμε την μπάλα. Πάντα ακούω να μιλούν για την άμυνα ... προσαρμοσμένη πάνω στους Morata, Nolito, Iniesta . Φυσικά. Ομως και η Ισπανία πρέπει να προσέξει εμάς... Στο παιχνίδι μας, βέβαια, υπάρχει και η επίθεση. Χρησιμεύει για να πετύχεις το σκοπό σου.»

Η Ισπανία στα τελευταία της παιγνίδια δεν έχει εντυπωσιάσει τον Ιταλό προπονητή. «Απλά δείτε τον πάγκο της Ισπανίας να συνειδητοποιήσετε τη δύναμή της. Οι ήττες φέρνουν κάτι περισσότερο από θυμό.  Συγκέντρωση και αντίδραση. Αν η Ισπανία είχε φτάσει στον αποψινό αγώνα με 3 νίκες, ίσως ήταν πιο “μαλακή”. Θα το προτιμούσα. Ακόμα και απέναντι στους Κροάτες οι Ισπανοί θα έπρεπε να είχαν «καθαρίσει» το παιγνίδι. Εδειξαν αξιοσημείωτη δύναμη.

Εμείς πρέπει να τρέξουμε περισσότερο με κατοχή μπάλας, αλλά ακόμα κι όταν δεν έχουμε την μπάλα πρέπει να έχουμε συνοχή και αλληλοκάλυψη. Θα το παλέψουμε δυνατά! Και ειλικρινά, δε νομίζω ότι ένα σύστημα παιγνιδιού μπορεί να επηρεάσει περισσότερο ή λιγότερο την αντίπαλη ομάδα. Αυτό που έχει σημασία είναι τι θα κάνουμε ΕΜΕΙΣ»

Κλείνοντας, ο Antonio Conte δήλωσε ότι βρήκε στους παίκτες του τη θέληση και το πάθος να ξεπερνούν τα εμπόδια. Γι’ αυτό αισιοδοξεί για την αναμέτρηση με την Ισπανία.

Η πιθανή αρχική ενδεκάδα της Squadra Azzurra για τον σημερινό αγώνα είναι – σύμφωνα με πληροφορίες – η εξής (αν και δεν αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις):

Κάτω από τα δοκάρι επιστρέφει ο Buffon. Με πιθανή διάταξη 3-5-2 στην άμυνα θα παραταχθούν οι Barzagli, Bonucci, Chiellini, στο κέντρο οι De Rossi, Florenzi (στη θέση του τραυματία Candreva), Giaccherini, Parolo, Immobile και στην επίθεση οι Eder και Pellé.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Parc des Princes στο Παρίσι, στις 19:00 (ώρα Ελλάδος).
ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, όπως είχε κάνει κι ο τεράστιος Roberto Baggio!
 


 
FORZA AZZURRI!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου