Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Στην τελική ευθεία για το EURO 2016


Τέσσερεις μέρες πριν την επίσημη έναρξη και μια εβδομάδα πριν τον 1ο αγώνα απέναντι στο Βέλγιο, η Squadra Azzurra βρίσκεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της εν όψει του EURO 2016 της Γαλλίας.

Σήμερα το βράδυ, στην Βερόνα, οι Azzurri αντιμετωπίζουν την Φινλανδία, στο τελευταίο φιλικό πριν την πρεμιέρα.

Οι εκλεκτοί του Antonio Conte που θα ταξιδέψουν στην Γαλλία για το EURO είναι:

Τερματοφύλακες: Buffon, Marchetti, Sirigu.
Αμυντικοί: Barzagli, Bonucci, Chiellini, Ogbona.
Μέσοι: De Rossi, Florenzi, Giaccherini, Thiago Motta, Parolo, Sturaro.
Εξτρεμ: Bernardeschi, Candreva, Darmian, De Sciglio, El Shaarawy.
Επιθετικοί: Eder, Immobile, Insigne, Pelé, Zaza.

Δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές από την Suadra Azzurra του τελευταίου Mundial της Βραζιλίας, με δύο μόνο, σημαντικές όμως, απουσίες τους Andrea Pirlo και Mario Balotelli.

Εμφανής όμως είναι η προσθήκη νέου αίματος στο ρόστερ της ομάδας, με τους Ogbona, Parolo, Sturaro, El Shaarawy, Eder, Pelé και Zaza, γεγονός που σηματοδοτεί μια πορεία μετάβασης της Ομάδας σε μια νέα εποχή. Βέβαια, απουσιάζει ο παίκτης που θα παίξει το ρόλο του ηγέτη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ρόλο που τίμησαν τα προηγούμενα χρόνια ο Cannavaro, ο Totti, ο Del Piero και εν συνεχεία o Pirlo (ο «τεράστιος» Buffon είναι τερματοφύλακας, o Chiellini, πέρα από πολύ καλός και σταθερός σέντερ μπακ δεν έχει δείξει ότι έχει τα φόντα να μετατραπεί σε ηγέτη της ομάδας, ο De Rossi δεν έχει δείξει μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος - πιστεύουμε). Η απουσία αυτή είναι – ίσως – και το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Ιταλίας σ’ αυτή τη διοργάνωση, όμως δεν παύει να είναι ένα σύνολο εξαιρετικών και ταλαντούχων παικτών και, πέραν τούτου, παραμένει πάντα ΙΤΑΛΙΑ, η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή – και ίσως παγκόσμια – ποδοσφαιρική δύναμη!

Όπως δήλωσε κι ο De Rossi “ποτέ μην ξεγράφετε την Ιταλία”…

Στα αμιγώς ποδοσφαιρικά τώρα, ο Antonio Conte, στην τελευταία του διοργάνωση ως Ομοσπονδιακός Τεχνικός (έχει ήδη συμφωνήσει με την Chelsea) έχει δουλέψει πολύ τα τελευταία 2 χρόνια και έχει παρουσιάσει ένα σφιχτοδεμένο νεανικό σύνολο, με συνοχή στις γραμμές του και ταχύτητα στην ανάπτυξη (λόγω και του χαμηλού Μ.Ο. ηλικίας). Μπορεί να απουσιάζει η εμπειρία και τα μεγάλα ονόματα που είχαν προηγούμενες ομάδες μας (όπως π.χ. η Πρωταθλήτρια Κόσμου 1982 ή η υπερομάδα του 2002 και του 2006), όμως οι νεαροί (κυρίως μεσοεπιθετικοί) συγκροτούν ένα σφιχτοδεμένο και ταχύτατο σύνολο.

Μπορεί η Ιταλία να μην κατεβαίνει σ’ αυτό το EURO ως φαβορί, όμως δεν παύει να είναι η ΙΤΑΛΙΑ. Αν περάσει τον – ομολογουμένως δύσκολο – όμιλο (Σουηδία, Βέλγιο, Ιρλανδία), αυτή η ομάδα μπορεί να πάει πολύ ψηλά…

Και μέσα από αυτές τις μάχες και τις επιτυχίες που θα έρθουν (αλλά και τις αναπόφευκτες αποτυχίες) θα σφυρηλατηθεί το πνεύμα και η αγωνιστικότητα της Ιταλίας της νέας εποχής. Μιας εποχής που θα φέρει κι άλλους θριάμβους, περισσότερους τίτλους και παγκόσμια καταξίωση!

FORZA AZZURRI!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου