Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ηττα χωρίς επιπτώσεις


Στον 3ο και τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων  του EURO 2016 η Ιταλία ηττήθηκε από την Ιρλανδία με 1-0, παρ’ όλα αυτά προκρίθηκε ως 1η στον Ε’ Ομιλο.

Ο αγώνας δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ιταλία, δεδομένου ότι η πρόκριση και η πρωτιά είχαν ήδη κριθεί. Είχε όμως τεράστιο ενδιαφέρον για τους Ιρλανδούς οι οποίοι ήθελαν μόνο νίκη για να προκριθούν στα νοκ άουτ παιγνίδια.

Όπως είχαμε γράψει, η Ιταλία παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Ο Conte επέλεξε να ξεκουράσει βασικούς του παίκτες ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Παρά τα σαφή στοιχεία ανομοιογένειας στο παιγνίδι των Ιταλών στο 1ο ημίχρονο, η ομάδα μας δεν κινδύνεψε καθόλου από τους άτεχνους Ιρλανδούς, οι οποίοι βασίστηκαν στην υπέρμετρη δύναμη – η οποία πολλές φορές, χάρη και στην ανοχή του διαιτητή – κατέληγε σε αντιαθλητικό παιγνίδι. Ειδικά ο De Sciglio υπέφερε από τις κλωτσιές που δέχτηκε από Ιρλανδούς, χωρίς κάποιος απ’ αυτούς να δει ούτε μια κίτρινη κάρτα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μόλις στο 44’ για την Ιταλία.

Στο 2ο ημίχρονο οι Azzurri μπήκαν πιο ορεξάτοι και απείλησαν με γυριστό σουτ του Zaza το οποίο έφυγε μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια με φοβερό πλασέ του Insigne από το ημικύκλιο της περιοχής το οποίο έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι!

 
Οι Ιρλανδοί δεν παρουσίασαν κάτι το ιδιαίτερο, αν και «καιγόντουσαν» για τους 3 βαθμούς. Οι Ιταλοί κυριαρχούσαν εύκολα και δεν κινδύνεψαν σε καμία στιγμή.

Μόνο στο 83’ χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τους Ιρλανδούς, όταν το τετ-α-τετ «έσωσε» ο Sirigu, σε μια φάση όμως που ξεκίνησε από καθαρό φάουλ (κλάδεμα) πάνω στον Bonucci από τον επιθετικό των Ιρλανδών, το οποίο δεν καταλόγισε ο διαιτητής.

Και στην επόμενη φάση, στο μοναδικό ίσως λάθος – ολιγωρία της άμυνας των Azzurri, ο Brady έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

Παρά την πίεση της ομάδας μας στα τελευταία λεπτά το σκορ δεν άλλαξε και έτσι η Ιταλία γνώρισε την πρώτη της – όμως εντελώς ανώδυνη – ήττα στο τουρνουά.
Κατά τη γνώμη μας κορυφαίος της Squadra Azzurra στο χθεσινό παιγνίδι ήταν ο Ogbonna, ο οποίος ήταν σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα και ενέπνεε εμπιστοσύνη σε όλη της διάρκεια του αγώνα. Με πάθος αγωνίστηκε και ο σέντερ φορ Zaza, αλλά και οι Insigne, Immobile και De Sciglio, όσο τους άφησαν βέβαια οι κλωτσιές των Ιρλανδών...

Αναπόφευκτα έρχεται στο μυαλό άλλη μια παρόμοια ήττα, από τους Ιρλανδούς, με 0-1, στην φάση των ομίλων στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ, που τελικά κατέληξε να φέρει την Ιταλία στον τελικό! Βέβαια τότε, η ήττα είχε έρθει στον 1ο αγώνα, υπήρχε ορατός κίνδυνος αποκλεισμού από τη συνέχεια, ενώ τώρα η ήττα ήρθε στο τελευταίο και αδιάφορο ματς των ομίλων.

Τώρα η «Γαλλική περιπέτεια» της Squadra Azzurra συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Ιουνίου στο Παρίσι, απέναντι στους υπερόπτες Ισπανούς. Θα επανέλθουμε όμως γι’ αυτό το ματς…

Ως τότε…

CALMA é FORZA AZZURRI!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου