Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΙΤΑΛΙΑ - Ισπανία: ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ και ΕΚΔΙΚΗΣΗ: 2-0


Μετά τον τραυματικό (όσο και περίεργο…) τελικό του προηγούμενο EURO και την ήττα από την Ισπανία, είχαμε γράψει: «… μετά την χθεσινή ήττα από τους Ισπανούς και αφού τα πρώτα δάκρυα λύπης στέγνωσαν και η απογοήτευση καταλάγιασε, ένα συναίσθημα άρχισε να κυριαρχεί: της περηφάνιας!

Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε αυτή την ομάδα!

Είμαστε περήφανοι που ζούμε τα συναισθήματα που μόνο αυτή η ομάδα μπορεί να μας χαρίσει!

Είμαστε περήφανοι κάθε φορά που βλέπουμε την «γαλάζια φανέλα» να εμφανίζεται στο γήπεδο!

Και μια βεβαιότητα άρχισε να ξαναγεννιέται:

Εμείς θα ξαναζήσουμε στιγμές θριάμβων!

Εμείς θα ξανασηκώσουμε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Εμείς θα ράψουμε και 5ο και 6ο αστέρι στην φανέλα!

Είναι σίγουρο! Διότι η Ιταλία δεν είναι διάττον αστέρας στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Είναι η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή και – ίσως– παγκόσμια δύναμη!

 Εμείς το ξέρουμε πως και στο επόμενο Μουντιάλ πάλι εκεί θα είμαστε. Και στο επόμενο EURO. Και στο μεθεπόμενο… και σε όλα!

Εμείς δεν πρόκειται να σβήσουμε ποτέ, όπως μερικοί άλλοι που μετά την 3ετία, 4ετία, 5ετία τους ξαναγύρισαν στη φυσική τους θέση: στην ομίχλη της μετριότητας και της ανυπαρξίας…

Η δοξασμένη Εθνική Ιταλίας θα είναι πάντα παρούσα, στο υψηλότερο επίπεδο, για έναν και μόνο λόγο: Γιατί αυτό είναι το DNA της!...»

 

Δεν ήταν προφητικές αυτές οι φράσεις, είναι το απαύγασμα της απόλυτης επίγνωσης του βάρους του ονόματος ΙΤΑΛΙΑ και της γαλάζιας φανέλας!

Είναι η αποκατάσταση της φυσιολογικής «τάξης πραγμάτων» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οσο κι αν ακούγεται βαρύγδουπο αυτό, δεν είναι παρά η απόλυτη και ξεκάθαρη αλήθεια.

Η Ιταλία αποκαθήλωσε την δις κάτοχο του Ευρωπαϊκού Τίτλου και μια φορά του Παγκόσμιου Τίτλου Ισπανία, η οποία έζησε τον μύθο της την τελευταία 8ετία. Όμως όλοι οι μύθοι, όπως και τα παραμύθια, δεν έχουν σχέση με την πραγματική ζωή. Μοιραία φτάνουν στο τέλος. Ούτε η Ισπανία θα αποκτήσει ποτέ την «φανέλα» και την ιστορία της Ιταλίας.

Μόνο να αναφέρουμε ότι πριν το 2008 οι Ισπανοί είχαν 74 (!!!) χρόνια να κερδίσουν την Squadra Azzurra! Την τελευταία 8ετία κατάφεραν να καλύψουν το χαμένο έδαφος και είχαν φτάσει τις 10 νίκες (όσες και οι Ιταλοί). Μέχρι τώρα… Γιατί πλέον η ζυγαριά της Ιστορίας έγειρε ξανά υπέρ της Ιταλίας!

 

Ετσι, στον αγώνα των «16» του EURO 2016 με τους Ισπανούς, η Squadra Azzurra κατέβηκε ως το αουτσάιντερ απέναντι στους πολυδιαφημισμένους Ισπανούς. Όμως στο γήπεδο, εκεί που τελικά οι μάσκες πέφτουν και οι πραγματικές αξίες επιβραβεύονται, το αουτσάιντερ έπαιξε το «φαβορί» σαν τη γάτα με το ποντίκι.

Η ομάδα μας, άριστα στημένη και απόλυτα «διαβασμένη» κυριάρχησε από το 1ο λεπτό, χωρίς υπερβολή. Απέναντι στους σαστισμένους Ιβηρες, που δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τη συμφορά που τους βρήκε, οι Azzurri έπαιξαν το ΤΕΛΕΙΟ ποδόσφαιρο, πάτησαν τους αντιπάλους τους και άρχισαν να σφυροκοπούν ασταμάτητα την εστία του Ντε Χέα. Τι να πρωτοαναφέρουμε? Θα τα διαβάσετε σε άλλα sites, καθαρά ενημερωτικά: Την κεφαλιά του Pellé? Το γυριστό σουτ του Giaccherini? Το φάουλ του De Sciglio? Τι?

Ο Ντε Χέα αποδεικνυόταν «άγιος» για την ομάδα του Ντελ Μπόσκε, η οποία πελαγοδρομούσε και σαστισμένη παρακολουθούσε τους Ιταλούς «να την χτυπάνε κάτω σαν χταπόδι»!

Όμως, όλα τα θαύματα κρατούν λίγο, έτσι και στο 33ο λεπτό ο Ντε Χέα δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα από την βολίδα – φάουλ του Eder και στο «ριμπάουντ» ο μέγιστος Chiellini έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα! 1-0, το οποίο φάνταζε μαγική εικόνα, με βάση την παρουσία των δύο ομάδων! 1-0 αντί για τουλάχιστον 3-0!

 
 



Και αν ο Giaccherini δεν έχανε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία στο τέλος του ημιχρόνου, η σεμνή τελετή θα είχε «λάβει τέλος» από το 1ο ημίχρονο…

Στο 2ο ημίχρονο η άριστα στημένη Ιταλία του ΜΑΕΣΤΡΟΥ Antonio Conte μπήκε πιο δυνατά πάλι, έχασε μια δυο καλές ευκαιρίες και στη συνέχεια έδωσε «μέτρα» στην Ισπανία, οι επιθέσεις της οποίας όμως τσακίζονταν πάνω στο απροσπέλαστο τείχος της ΑΡΙΣΤΗΣ Ιταλικής άμυνας.

 


Σε κανένα σημείο ΚΑΙ του 2ου ημιχρόνου η Ισπανία δεν φάνηκε ικανή να απειλήσει– πόσο μάλλον να κάνει την ανατροπή… - και απλά διατήρησε μια ανούσια κατοχή μπάλας. Η μεγάλη ευκαιρία ήταν ξανά για την ομάδα μας, όταν ο Eder έφυγε στο τετ-α-τετ, αφήνοντας τον δύστυχο Ισπανό αμυντικό να τρέχει λαχανιασμένος να τον προλάβει και έστειλε το πλασέ του πάνω στην κοιλιά του Ντε Χέα!

Ο,τι όμως δεν έγινε εκεί, έγινε στο τελευταίο λεπτό, όταν σε μια υποδειγματική αντεπίθεση της Squadra Azzurra ο Pellé ξέσκισε τα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ισπανού πορτιέρο με ένα ασύλληπτο βολ πλανέ!

 



2-0 και η Ομαδάρα μας στους προημιτελικούς, με αντίπαλο την Γερμανία! Αλλά γι’ αυτό το ματς θα μιλήσουμε τις επόμενες ημέρες…

 

Σήμερα έγιναν ξεκάθαρα 3 πράγματα, ακόμα και στον πιο αδαή, ακόμα και στον πιο εμπαθή αντίπαλο της Ιταλίας:

1. Ο κύκλος της πολυδιαφημισμένης Ισπανίας, της ομάδας – κομπιούτερ κλπ. κλπ. ΕΚΛΕΙΣΕ. ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

2. Η Ιταλία είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, τόσο που καμία ισπανική παρένθεση δεν μπορεί να την ακυρώσει.

3. Την Ιταλία να μην την υποτιμάς ΠΟΤΕ! Την Ιταλία.

 



Πάμε λοιπόν τώρα στους «8» και μετά πάμε να πάρουμε την κούπα!

 

FORZA AZZURRA!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου