Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Δηλώσεις μετά τη νίκη με το Βέλγιο


Ο Antonio Conte δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ικανοποιημένος. Η Ιταλία δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο EURO2016. Οι παίκτες του ακολούθησαν τις οδηγίες του κατά γράμμα και μετά τα πρώτα 90’ η πρόκριση στην επόμενη φάση (των νοκ άουτ αγώνων) είναι πιο κοντά. «Ήταν ένα καλό παιχνίδι, αγωνιστήκαμε με το σωστό τρόπο, ήμασταν καλά προετοιμασμένοι».  Οι παίκτες μου ήξεραν ότι θα ζοριστούν.  Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ ισχυρή ομάδα. Όταν υπάρχει ενότητα μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα.»

Ο προπονητής ζητά από όλους να κρατήσουν τα πόδια τους στο έδαφος: «Εμείς δεν έχουμε καταφέρει  τίποτα ακόμα, αλλά ελπίζουμε να φτάσουμε στο σημείο που αξίζει σε αυτά τα παιδιά. Το πρώτο βήμα είναι να περάσουμε στο δεύτερο γύρο, αλλά το να ονειρευόμαστε βοηθά στο να πετύχουμε κάτι εξαιρετικό. Αυτή είναι μια πραγματική ομάδα, έχω 23 καλούς παίκτες, οι οποίοι νιώθουν άνετα μεταξύ τους.»

Το Βέλγιο έβαλε δύσκολα στην Ιταλία, αλλά πλήρωσε την αδυναμία  των επιθετικών του: «Είναι μια μεγάλη ομάδα - δήλωσε ο Conte - το Νοέμβριο μας είχαν νικήσει 3-1. Μας έχει “κοστίσει” αυτή η ήττα αλλά δεν το βάλαμε κάτω, κάθε φορά που βγαίνουμε στο γήπεδο να παίξουμε πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε επικίνδυνοι για τον αντίπαλο.»

 
Τον αγώνα “ξεκλείδωσε” ο Emanuele Giaccherini, ο οποίος πέτυχε το τέταρτο του γκολ με τη γαλάζια φανέλα: «Στο γήπεδο - σίγουρα - θα δείτε μια Ιταλία με “δηλητηριώδεις” παίκτες, μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Θα είμαι ευτυχής εάν, όπως απόψε, μας λατρεύουν οι Ιταλοί. Ο μέσος της Bologna εξηγεί ποιες ήταν οι κινήσεις για να κερδίσει τον αγώνα σκάκι με το Βέλγιο: "Στο ένας-εναντίον-ενός έχουν πολύ δυνατούς παίκτες, έπρεπε να βοηθήσει ο ένας τον άλλον περισσότερο από το συνηθισμένο. Επρεπε να τους έχουμε συνέχεια μαρκαρισμένους και να κρατάμε όσο περισσότερο γινόταν την μπάλα στα πόδια μας. Αυτό μας είχε ζητήσει ο Conte.

Το Σάββατο στην Τουλούζη αντίπαλός μας θα είναι η Σουηδία και άλλη μια επιτυχία θα δώσει στους Azzurri την πρόκριση στον επόμενο γύρο: «Θα είναι ένα παιχνίδι με λιγότερο αμυντικά θέματα, αλλά εξίσου δύσκολο - προειδοποιεί Giaccherini - τώρα ας απολαύσουμε αυτή τη στιγμή, αλλά μόνο μια στιγμή: θα σκεφτούμε αμέσως τον επόμενο αντίπαλο».

Την σέντρα για το 1-0 από τον Giaccherini την έκανε ο Leonardo Bonucci, ο οποίος ψηφίστηκε ο καλύτερος παίκτης του αγώνα: «Γνωρίζαμε ότι εναντίον του Βελγίου έπρεπε να δώσουμε κάτι περισσότερο, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Αυτή η νίκη μας δίνει τη δύναμη για να συνεχίσουμε. Το μυστικό μας είναι η ταπεινοφροσύνη και η αυτοθυσία, η αυταπάρνηση εκ μέρους όλων.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου